Advies voor de bruidegom

Proficiat met je huwelijk, aanstaande bruidegom!

Als man heb je minder kopzorgen over je outfit dan de bruid: geen opsteekkapsel, geen beauty make-up, geen zoektocht naar de perfecte oorbellen en haarspelden,... Daarom des te belangrijker om aandacht te besteden aan dat éne item dat bepalend is voor de bruidegom: het trouwkostuum.

Als styliste help ik je graag met de keuze van je trouwkostuum. De zoektocht naar je huwelijkspak start zo een 6 maanden voor het huwelijk. Er volgen waarschijnlijk 2 pasbeurten, dus is het raadzaam om tijdig te beginnen.

We stappen hiervoor niet zomaar een winkel binnen, maar we bereiden ons voor. Dit doen we door antwoorden te zoeken op de volgende vragen:

 • Wat zal de stijl zijn waarin je wil trouwen: heel formeel, traditioneel, modern of casual?
  Meer uitleg over de dresscode voor mannen, lees je in mijn blogpost: dresscode voor mannen.
  Hou je van heel klassiek, ingetogen chique : smoking, lakschoenen, pochet, vlinderdas, manchetknopen…? Of liever trendy: een trouwpak in een niet traditionele kleur zoals bordeauxrood, zeegroene tinten… Of een combinatie met een gekleurde ondervest.
  Tip als je een smoking zou kiezen: de dresscode zegt dat je een smoking pas in de late namiddag draagt.
 • Uit welke stof wil je dat je trouwkostuum gemaakt is? De meest voorkomende stofkeuzes zijn:
  • Stretch wol: een pak gemaakt van scheerwol waar spandex of polyamide werd aan toegevoegd om het draagcomfort te vergroten.
  • Linnen: het ruwere oppervlak maakt deze stof perfect voor vintage en bohemien huwelijken.  Deze stof ademt.  Perfect voor een warme zomerdag.  Nadeel: het kreukt enorm, maar dat moet je er bij nemen en heeft ook zijn charme.
  • Luxe wol: dit is wol waar zijde mix werd aan toegevoegd.   Het voelt soepel aan en is luxe kwaliteit.  Door de zijde krijgt het pak een mooie glans.
  • Ga je voor een Italiaanse pasvorm in combinatie met rijke, soepele stof?  Dat zorgt voor een perfect resultaat!
 • Voor welke kleur wil je gaan?
 • Mogen er printjes in de stof zitten: krijtstrepen, subtiele ruitpatronen, bloemenprints voor de ondervest of gilet?


 • Wil je een tweedelig of driedelig pak?
 • Wil je eens flink uitpakken? Of heb je gehoord dat je aanstaande een spectaculaire huwelijksjapon gekocht heeft? Dan wil jij niet achterblijven.

  Ga voor een pandjesjas met bijzondere details als opstaande kraag, sierknopen, revers in contrastkleur en contraststof. En… misschien wel een hoed.
  De pandjesjas is geschikt voor grote mannen.

 • Welk soort hemd en welke kleur van hemd ga je hierbij dragen?
  We voorzien best een tweede hemd want een ongelukje kan altijd gebeuren.
 • Ga je voor een ondervest of gilet? Met een feestelijke das of een strikje?

  Voor het gilet kan je een stof in een andere kleur en textuur toevoegen.  Dat doet het feestgehalte onmiddellijk stijgen.

 • Zijn de details en de accessoires voor jou belangrijk?  Zoals schoenen, horloge, feestelijke stropdas of vlinderdasje, pochet, riem, bretellen, corsage…
  Een paar reserveschoenen is altijd interessant.
  Je kan je accessoires afstemmen op de kleur die jullie in je huwelijksthema gekozen hebben. Of weet je dat je aanstaande een bepaalde kleur van bloemen in het haar draagt, stem daar je accessoires op af.
  Tip: je corsage draag je links met het steeltje naar beneden.
 • Wie wil je er graag bijhebben wanneer we op zoek gaan naar je trouwpak?

De volgende blogpost lijken me ook interessant voor jou:  8 stylingtips voor de bruidegom   en    Tips voor aankoop van een trouwkostuum.

Wil je graag groomsmen (de mannelijke tegenhangers van de bruidsmeisje) of bruidsjonkers op je bruiloft? Dan is het aangewezen dat zij (nadat jij je trouwkostuum gevonden hebt) een bijpassend kostuum kiezen met dezelfde kleur en feestelijke das of strikje.

Zo een twee weken voor je huwelijk pas je alles nog eens volledig door en doe je een tray-out om te zien of je niets vergeten bent en alles perfect in orde is.
Hang daarna alles netjes en schoon weg (klaar voor je bruiloft).
Het is raadzaam om je trouwschoenen thuis in te lopen zodat ze niet knellen op je mooie dag.

Heb je geïnvesteerd in een mooi kostuum, laat het dan renderen!
Hou je kostuumvest aan en boost je gentleman-gehalte:

 • Wanneer je gaat zitten, maak je de knopen los.
 • Wanneer je weer recht staat, sluit je de knopen behalve de onderste.


Als make-upartiest kan ik je helpen wanneer je oneffenheden in je gelaat hebt die je graag wil verbergen. Ik kan je gelaat een subtiele mannen-finish geven voor je naar je toekomstige vertrekt.

Is dit stijladvies en make-upadvies interessant voor jou en wil je me graag boeken, stuur dan een mailtje.

Groetjes,

AnneAdvies voor de bruidegom

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x