6 July 2021

14 stylingtips voor grote mannen.

1. Kies voor op maat gemaakte kleding

Door je kleding op maat te laten maken (of te laten aanpassen), wordt alles een stuk makkelijker. Een perfecte pasvorm en lengte vind je meestal in de op maat gemaakte kleding.  

Of ga op zoek naar winkels die werken volgens het made-to-measure- systeem.  Bij dit principe hangt er kleding in de rekken die meer ruimte laat om aangepast te worden.  Het zal nooit zo goed zitten als op maat gemaakt.  Maar het is een optie die aardig in de buurt komt en een stuk voordeliger is.

2 Draag laagjes

Wanneer je een slank en groot figuur hebt, gebruik je verschillende lagen kleding.  Zo geef je dimensie aan je outfit.  Draag een trui of een gilet onder een jasje.  Zo creëer je interessante punten waardoor je niet nog langer lijkt.

3. Maak gebruik van contrasten

Speel met kleuren, patronen en texturen in je boven- en onderkleding.  

Zo breek je je langere figuur op een mooie manier.

4. Draag een riem

Een riem toevoegen aan je outfit geeft niet alleen een stijlvolle touch.  Het helpt om een mooie lijn te creëren die het geheel doorbreekt.  Dit zorgt voor gelaagdheid en een duidelijke scheiding binnen je outfit.

5. Vermijd verticale strepen

Verticale strepen benadrukken je lengte en zorgen er voor dat je er langer uitziet.  Dat heb je niet nodig.  

Hou je van strepen?  Kies dan voor brede horizontale strepen.  Vermijd zeker een overhemd met fijne verticale strepen.

6. Draag geen te strakke jeans

Wanneer je van de slanke look houdt, kies dan voor slim-fit broeken.  

Zo krijg je de look zonder er te lang uit te zien.

7. Vermijd broeken met een lage of verlaagde taille

Deze broeken verlengen je torso.  

Ga beter voor hoge of middelhoge broeken die een proportionele look geven.

8. Draag lange trenchcoats en mantels

Wil je in een kwalitatieve jas investeren, zorg er dan voor dat deze tot onder je knieën komen. Deze jas brengt je figuur mooi in proportie.  Vermijd jassen met taillelengtes omdat ze je lengte nog benadrukken.

9. Draag een colbert

Wanneer je groot en slank bent, draag je een blazer.  Deze voegt wat breedte bij de schouders toe.

Vermijd echter overdreven schoudervullingen.

10. Draag geen monochrome look

Blijf weg van outfits die volledig uit 1 kleur bestaan.  Zeker geen all-black: zo verander je als het ware in een groot zwart vlak. 

Zorg er voor dat de bovenste helft van je outfit anders is van kleur en materiaal dan de onderste helft van je outfit.

12. Hoe draag je zomerkleding:

Een veel gemaakte fout in de zomer is de combinatie van blote benen en blote armen.  Dat kan je als lange man beter vermijden want dat komt slungelig over.  Kies voor een lange broek, bv.  een lichte chino met een shirt met korte mouwen.  Of draag een short met een lange mouwen shirt.

13.Te vermijden

  • een te fijne stropdas
  • een V-hals: dit heeft hetzelfde effect als verticale strepen

14. Schoenen

Ben je groot, dan heb je waarschijnlijk een grote schoenmaat. Velen proberen die te verhullen door donkere of onopvallende schoenen te dragen.  Dat is niet nodig.  Lichte schoenen met details kunnen perfect.  Pas echter op met heel opvallende kleuren, dat kan clownesk overkomen.

  • Ga voor een grove zool: daardoor gaat de aandacht naar de zool i.p.v. de voet.
  • Kies een print: een print zorgt er voor dat de contouren van je schoen vervagen en dus wordt je voet kleiner.  Ook een stiksel op de neus van de schoen is een goed idee.  Of een combinatie van verschillende materialen: leersoorten.
  • Let op de neus van de schoen: de neus mag niet te smal zijn want dat verlengt je voet.  Ga eerder voor een afgeronde of vierkante neus.
  • Kleur:  Donkere kleuren maken je voeten  kleiner.  Witte schoenen maken je voeten groter. Witte sportschoenen met leuke kleurtjes zien er juist lomp uit.  Ook al zijn deze schoenen erg in de mode, als jij je voeten kleiner wil doen lijken, dan kan je deze best links laten liggen.
  • Sandalen: Wanner je grote voeten hebt, dan betekent dat niet dat je deze volledig moet bedekken.  In de zomer wil je luchtig schoeisel dragen.  Slippers zijn niet zo een goed idee omdat je volledige voet zichtbaar is.  Gladiatorensandalen met brede banden over je wreef is een prima keuze.


Ik ben er zeker van dat jij, als grote man, met deze stylingstips heel elegant voor de dag komt en dat het leven op grote voeten een stuk makkelijker wordt :) ! 

Heb je nog vragen i.v.m. styling, laat niet na om een mailtje te sturen voor stijladvies.

Stijlvolle groeten,
 Anne


Meer items
14 stylingtips voor grote mannen.

14 stylingtips voor grote mannen.

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x