23 juli 2021

Belgische atleten schitteren in hun outfits op de openingsceremonie in Tokio.

Vandaag keken we naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio.
Minder uitbundig dan we dat gewoon zijn.

Belga


Nafi Thiam en Felix Denayer waren onze trotse Belgische vlaggendragers.

Onze Belgische atleten werden in hun outfits opgemerkt.

De vrouwelijke atleten werden gekleed door Caroline Biss.  Het gaat hier over de kleding voor alle officiële activiteiten naast de sportbaan op de Olympische en Paralympische Spelen zoals de openingsceremonie van vandaag.  De collectie bestaat uit 5 verschillende outfits van glamourjurken tot boekpakken.  De atleten mochten zelf hun model kiezen.  Ze hadden de keuze uit een broekpak, een glamourjurk of een kort kleedje. Allemaal gemaakt in de rode stof met zwarte en witte prints met : Belgium en Tokyo er op.  Door de persoonlijke keuze van het model ( dat perfect op maat gemaakt is voor hun figuurtype) werd hun persoonlijkheid onderstreept.Door dezelfde stoffen te gebruiken werd het samenhorigheidsgevoel van één sterke Belgische atletenploeg in de verf gezet.  Bij deze rode creaties droegen onze atleten een zwart mondmasker, een zwarte ceintuur met rode gesp waarop in gouden letters CB staat en blauwe sneakers met witte zolen en rode veters van Ambiorix.  Alleen Nafi droeg witte sneakers met witte zolen.

Het herenlabel Scabul leverde de herenkleding voor deze officiële gelegenheid.  De heren schitterden in een op maat gemaakt pak dat bestaat uit een wit hemd, een witte broek en blauwe ceintuur, een donkerblauwe colbert, een donkerblauwe das met de fijne (tricolor) Belgische streepjes.  Daarbij droegen ze witte sokken en donkerblauwe sportschoenen met een witte zool en witte veters van Ambiorix.  Ze droegen er een wit mondmasker bij.   Alles was inderdaad mooi op elkaar afgestemd tot een perfect passend geheel, om door een (Olympisch) ringetje te halen!

Om comfortabel te kunnen reizen naar Tokio, zorgde Samsonite voor gepersonaliseerde koffers voor Team Belgium.  Bovendien draagt Team Belgium met deze koffers bij aan een schonere planeet.  De voering van de koffer werd gemaakt uit Recyclex, een stof gemaakt van 100% gerecycleerde petflessen.

Van de Velde leverde het ondergoed voor de vrouwelijke atleten.  Er werd gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen die bijdragen tot een excellent draagcomfort en ze zijn onderhoudsvriendelijk.
The Woody Group zorgde voor het ondergoed van de mannelijke atleten.

Peak kleedt de atleten tijdens het reizen, in het Olympische dorp en voor de podiumceremonies in typische sportoutfits als T-shirts, shorts, trainingsbroeken en -vesten, sweaters , ...
Gemaakt in een combinatie van grijs en geel. Grijs en geel werden door Pantone uitgeroepen tot de kleuren van 2021.

Het zal zeker niet de laatste keer zijn dat de Belgische atleten deze outfits droegen.  Ook bij hun aankomst in Brussel en de huldigingen op het Brusselse stadhuis, maken de rode outfits en maatpakken hun comeback.


Veel succes aan onze Belgische atleten.  
Dat ze met veel medailles naar huis mogen komen!

Anne

Meer items
Belgische atleten schitteren in hun outfits op de openingsceremonie in Tokio.

Belgische atleten schitteren in hun outfits op de openingsceremonie in Tokio.

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x