26 juli 2021

Hoe gebruik ik primer op een correcte manier?


Primer is de basis:

Een primer moet de eerste stap zijn je je make-up routine na een goede en complete huidverzorging.

Driedelige functie van primer: 

De primer fungeert als barrière tussen je huidverzorging en je make-up.  Zo gaan deze twee zich niet met elkaar vermengen.

Primer vult je poriën en fijne lijntjes.

Primer zorgt er voor dat je aangebrachte make-up op zijn plaats blijft zitten.

Hoe aanbrengen:

Begin in het midden van je gezicht bij je neus en voorhoofd.  Dat zijn de plaatsen waar iedereen de neiging heeft om glans te krijgen.  Dit is een belangrijk deel van je gezicht en de moeite waard om wat effort voor te doen.  Bij jezelf aanbrengen met schone vingertoppen doet de primer mooi met de huid versmelten door de lichaamswarmte van je vi

Draag de primer ook een zonder make-up:

Te vaak denkt men dat primers altijd met foundation moeten samen gaan.  Dat is niet zo.  Er zijn heel wat soorten die je huidskleur opwarmen, onvolkomenheden wegwerken of gewoon een mooie, gezonde, stralende huid geven.  Zorg dat de primer bij je huidtype past.

Een primer die bij je huidtype pas:

Wanneer je huid snel gaat glanzen, zoek dan naar een primer die matterend werkt.  Een huid met littekens, vergrote poriën en fijne lijntjes past bij een siliconenformule die alles vult.   Is je huid wat droger en op zoek naar glans, ga dan voor een hydraterende primer.

Voorkom pilling:

Pilling komt voor wanneer je de primer te snel na de huidverzorging aanbrengt.  Laat je huidverzorging even inwerken. Primer is make-up.  Dus niet inmasseren.

Werkwijze nog even op een rijtje:

Werk vanuit het midden van het gezicht naar de buitenkant toe.  Je hebt niet echt primer nodig op de zijkant van je gezicht of op je kin en hals.  Geef je primer een minuutje om te drogen en één te worden met de huid voor je de foundation aanbrengt.

De primers waar ik graag mee werk:

  1. Face Primer ( Glo): Dit is een transparante primer die geschikt is voor de droge en gemengde huid, liever niet voor de vette huid.  Goede basis voor fond de teint.  Vult fijne lijntjes en grote poriën. 
  2. Tinted Primer SPF30 ( Glo) : Deze olievrije, getinte primer met zonbescherming zorgt voor een egale huidstint en maskeert onvolkomenheden.  Deze primer kan je ook zonder foundation dragen.  Is beschikbaar in 4 kleuren: fair, light ,medium en dark.
  3. Illuminating Primer ( Glo ): Dit is een licht reflecterende formule die voor opheldering zorgt van fijne lijntjes en rimpels.  Het creëert een gezonde, stralende gloed en heeft een licht roze ondertoon die ideaal is voor koele huidtypes.  Gaat daardoor wat licht aan de huid toevoegen.  Deze formule kan je toevoegen aan je foundation om de huid wat op te lichten.  Eveneens kan je deze primer als highlighter gaan gebruiken. 
  4. Fill Perfecting Primer ( Glo): Deze anti-aging primer minimaliseert onvolkomenheden inde huid.  Uitstekend te gebruiken onder en rond de ogen.  Je kan deze perfect gebruiken om te highlighten en wat licht in de make-up aan te brengen bij mensen met een gele ondertoon in de huid.
  5. Shadow Primer( Glo): Deze zijde-achtige formule zorgt voor egale oogmake-up die lang blijft en zelfs de oogschaduw versterkt.  Heeft een gele ondertoon.

Voor bovenstaande primers: zie Glo producten

  1. Perfect Skin Primer ( Mesauda):  dit is een transparante, matterende en siliconenvrije gezichtsprimer. Goed voor alle huidtypes.
  2. Oil Foil (Mesauda): Dit is een hydraterende gezichtsprimer die fijne lijntjes en grotere poriën vermindert zonder te gaan glanzen.  Ideaal voor een normale en droge huid.  Deze kan je ook perfect zonder foundation dragen en je huid zal er gelijk gezonder uitzien.
  3. Zero Flaws ( Mesauda): Deze primer heeft een instant filler effect.  Geschikt voor alle huidtypes. Vermindert textuur in de huid, fijne lijntjes, grovere poriën en oneffenheden.  Breng al deppend aan. Niet-glanzende afwerking.  Geeft samen met de Magic Wands foundation een prachtig resultaat, ook voor de rijpere huid. Deze primer kan je ook zonder foundation dragen en laat je huid er mooi egaal uitzien.
  4. Shine Free ( Mesauda): Dit is een matterende primer, ideaal voor de gecombineerde en wat vettere huid.  Neemt onmiddellijk alle glans weg.
  5. Xtreme Eyeshadow Base ( Mesauda) : dit is een oogprimer met een gele ondertoon die er voor zorgt dat je oogschaduw makkelijk aanbrengt, nog beter uit te blenden is en goed blijft zitten.   De silica in de primer zorgt er voor dat de talg die tijdens de dag aangemaakt wordt, mooi geabsorbeerd word en op die manier blijft je oogschaduw perfect in vorm, de hele dag!

Voor deze primers: zie Mesauda producten

Veel succes!  Zit je nog met vragen?  Laat het mij weten of boek nu een make-upadvies bij Corestilo.

Anne 

Meer items
Hoe gebruik ik primer op een correcte manier?

Hoe gebruik ik primer op een correcte manier?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x