16 juli 2021

Hoe prints inzetten als stijlhulpmiddel?

Prints zorgen voor een stijlvol contrast.  Prints kunnen accentueren of flatteren.  Hoe kan je ze inzetten?

Dat lees je in de volgende tips.

1. Sjaals:

Wil je wat voorzichtig starten met het dragen van prints?  Gebruik dan een sjaal.  Altijd al een luipaardprint willen dragen?  Misschien schrikt het je een beetje af.  Draag een sjaal met deze print op een effen outfit, zo hou je het subtieler.  Een accessoire zoals een sjaal biedt je de mogelijkheid om een look een upgrade te geven.  Losjes over de schouders of gedrapeerd rond je hals.

2. Blouses, tops en T-shirts met prints:

De Bretoense streep op een T-shirt is de meest bekende. Deze horizontale strepen werken verlengend.  Als O-figuurtype vermijd je horizontale strepen en kies je voor fijn verticale streepjes. Je draagt best alleen prints in de bovenstukken. Of je kiest voor zachte, ronde lijnen. Het A-figuurtype draagt dessins tot in de taille en combineert met donkerkleurige onderstukken.

3. Jurken:

Een maxi-jurk met een lengtestreep werkt verlengend. Een horizontaal streeppatroon werkt verbredend.  Hoe subtieler de print, hoe verfijnder.  Hoe groter de print, hoe opvallender. Dit kan zowel in je voor- al je nadeel werken.  Zo kan een opvallende print verdoezelend werken. Een sterk gecentreerde jurk met bloemenprint kan heel vrouwelijk zijn voor een X-figuurtype. Terwijl de grafische print harder en krachtiger overkomt.

4. Rokken en broeken:

Heb je een H-figuurtype en ben je groot, kies dan voor kleine geometrische prints. Grotere prints maken groter. Ga je voor een opvallende print in je rok of je broek, draag dan een unikleurige top. Zo creëer je weer balans. Een broek met een lengtestreep (verticale streep) combineer je met hoge hakken en heeft daardoor een been-verlengend effect. Een V-figuurtype kan geometrische prints dragen.

5. Extra tips voor het dragen van dierenprints:

 • Investeer in een print en kleur die perfect bij je past. De grootte en het patroon mogen je niet overweldigen.  De kleur moet passen bij je de ondertoon van je huid: koel of warm.
 • Begin voorzichtig met een dierenprint.  Probeer eerst met een sjaal, sieraden, schoenen, een zonnebril, een hoed...
 • Draag niet te veel dierenprints of een te groot vlak in deze print.  
  Deze print mag je persoonlijkheid niet overheersen.
 • Creëer je eigen stijl. Combineer met een wijde broek of gebruik als killer accessoire.
 • Er zijn zoveel verschillende dierenprints: luipaard, tijger, cheeta, zebra...  Waarschijnlijk zit er wel eentje tussen die je aandacht trekt


6. Patronen en prints  hebben een aantal elementen die invloed hebben op wat we zien:

 • schaal van de print
 • dichtheid
 • contrast
 • intensiteit
 • stijl

7. Monochrome prints:

Dit zijn prints van één kleur in verschillende tinten en toonhoogtes.  Licht- en donkerblauw is een monochroom kleurenschema omdat het tinten van dezelfde kleur zijn. Je kan contrast toevoegen in monochrome outfits omdat we van elke kleur lichte, medium en donkere toonhoogtes hebben.

.

8. Kies voor een print die past bij je persoonlijkheid, je persoonlijke kleuren en je kleurcontrast:

Ben je een persoon met een laag of een hoog kleurcontrast?  Zo passen krijtstrepen en fijne ruitjes beter bij een persoon met een laag kleurcontrast omdat de afstand van de ene kleur in de andere over gaat.


Zit jij nog met vragen over je stijl en je figuur en hoe je dit beter tot zijn recht laat komen? Wil je graag weten welke prints perfect zijn voor jou?   Maak een afspraak bij Corestilo en boek een figuur- en stijladvies.

Stijlvolle groeten en een fijne week!
Anne

Meer items
Hoe prints inzetten als stijlhulpmiddel?

Hoe prints inzetten als stijlhulpmiddel?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x