1 May 2019

Huwelijkskleding: duur(zaam) aankopen

Het huwelijksseizoen draait alweer op volle toeren. Ben jij de moeder of de schoonmoeder van de bruid? Of ben je uitgenodigd naar de plechtigheid? Ben je op zoek naar de perfecte jurk in zomerstijl voor dit feest? Ga je voor gestroomlijnde maatwerkmodellen of voor een meer ontspannen stijl?

Onlangs kreeg ik nog een vraag van een klant: "Anne, ik moet binnenkort naar een huwelijksfeest en ik weet niet wat aandoen. Ik wil ook niet superveel geld uitgeven aan een outfit die ik misschien maar één keer kan dragen. "

Wat heb je nodig voor het huwelijk? Volg de dresscode wanneer die er is. Zo niet, kleed je netjes, liever iets overdressed dan underdressed en dit als uiting van het respect dat jij tegenover het huwelijkspaar hebt en als dank voor de uitnodiging. Hou rekening met de etiquette-regels.

Om de juiste jurk voor het feest te vinden is het belangrijk om je juiste pasvormen en de daarbij horende tips te kennen. Ook je stijlkleuren en je topkleuren maken dat je er echt super uitziet ook met wat minder perfecte vormen. Daarom is het belangrijk (ook voor de bruid zelf) om een volledig kleur- en stylingstraject te volgen zodat je weet wat je nodig hebt.

Hoe kan je die feestjurk nu nog anders dragen zodat je investering niet voor één dag was? Er zijn vaak meer mogelijkheden dan je denkt! Neem als voorbeeld deze roze kanten jurk die ik een aantal jaren geleden kocht voor een huwelijk. Deze heeft mij al veel plezier en voldoening gebracht. Het draagcomfort is ideaal. De jurk past qua kleur ideaal bij mijn uiterlijk en innerlijk. En de belijning en snit zijn aangepast aan mijn figuur.

Feestkleding meermaals dragen dan denk je natuurlijk eerst aan andere feesten. Deze jurk gebruik ik ook met de eindejaarsdagen. Dan draag ik hierbij zilveren pumps en een zilveren clutch, donkerpaarse fluwelen galahandschoenen en een omslagbontje voor binnen. Om naar buiten te gaan is het perfect om er een bontjas boven te dragen.

Een combinatie met een roze of fuchsia blazertje maakt het perfect om naar een zakelijke meeting te gaan, ook met formele dresscode. De fuchsia handtas is een perfecte match. Ook voor een middag- of avondreceptie is dit een ideale outfit.

Ook wanneer ik een stylingstraject of personal shopping met mijn klanten doe, heb ik graag deze jurk aan. Ik voel me er goed in en dat straal ik uit.

.

Zelfs bij minder formele gelegenheden draag ik deze jurk. Ik pas dan mijn schoenen, handtas en andere accessoires aan. Zo geef ik aan deze jurk een casual chic-look.

Met deze pumps is het een ideale combinatie om naar een zomers privé dansfeest te gaan! Heel elegant!

Een frisse herfstdag? Dan combineer ik met een roze blazer en een warme sjaal in aubergine, die aan de achterkant met een patroon van roze, donkerblauw, goud en lichtblauw is afgewerkt. Daarbij draag ik mijn aubergine clutch en heb ik onmiddellijk een herfstlook voor een zondagse stadswandeling

Wanneer onze vrienden ons uitnodigden voor een stevige wandeling door het bos en de velden met daarna een lekkere BBQ, heb ik deze jurk gedragen met een jeansvestje en sneakers.

Je merkt het: ik heb al veel plezier gehad van deze jurk. Daardoor was de aankoop van deze jurk duurzaam. Hij past me perfect, ik voel me er prettig in en hij doet dienst voor verschillende gelegenheden. En na al die jaren is het nog steeds een van mijn lievelingsjurken! Aankoop dus zeer geslaagd.

Wil jij ook duurzaam kopen en daarom weten wat perfect bij je past, volg dan een volledig kleur- en stijltraject bij Corestilo. Neem contact met anne bij Corestilo of mail naar anne@corestilo.be. Ik leer je alle kneepjes van het vak. Na dit stylingstraject weet je hoe je miskopen kan vermijden en jarenlang kan genieten van je aankopen.  

Veel liefs en groetjes,
Anne

Meer items
Huwelijkskleding: duur(zaam) aankopen

Huwelijkskleding: duur(zaam) aankopen

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x