22 juli 2021

Kroonprinses Elisabeth straalt op de Nationale Feestdag!

Net als vorig jaar is er nog steeds Corona en dit jaar komt daar nog de watersnood van vorige week bij. Daarom werd de Nationale feestdag weer ingetogener gevierd.
Naar goede gewoonte schitteren koningin Mathilde en kroonprinses Elisabeth in verschillende outfits.

We zetten ze hier even op een rijtje:

Kroonprinses Elisabeth

De kroonprinses bewijst dat ze modegevoel heeft. Ze koos voor een nauwsluitende oranje-rode jurk met monochrome bloemenprint van het Brusselse modehuis Natan. De ballonmouwen met strikjes ter hoogte van de polsen zorgen voor extra details. 

Photo News

Ze combineert met een bijpassend hoofddeksel van Fabienne Delvigne.  Dit is een Kennedy-hoed gemaakt van bandstro dat aan elkaar genaaid is.  De bijhorende clutch werd uit hetzelfde materiaal vervaardigd. Een mooi geheel met de beige suède sandaaltjes met striklinten van Natan. De oorbellen leende ze uit het juwelenkistje van haar mama. Elisabeth straalt vrouwelijke elegantie uit. Koningin Mathilde heeft waarschijnlijk haar stijlgevoel doorgegeven aan haar dochter. Toch kopieert Elisabeth haar moeder niet. Ze heeft haar eigen ideeën waarmee ze zichzelf op de kaart zet als mode-icoon.

Belga

In de namiddag ruilde ze haar elegante jurk voor het gala- uniform van de Koninklijke Militaire school.  Zo liep ze voor de eerste keer in de parade als leerling- officier.

Koningin Mathilde 

De koningin zagen we verschijnen in een capejurk van Natan, gemaakt uit poederroze zijde mousseline, versiert met bloemen- en blaadjesmotieven.

RR

Ze combineert met nuede pumps, een beige diadeem en een blauwgroene clutch van Fabienne Delvigne. De oorbellen in lichtroze zijn van juwelier Leysen. In de namiddag bij o.a. het bezoek aan het MS-centrum in Melsbroek, draagt de koningin een witte jurk met blauwe print van Elsmeralda Ammoun. Ze werkt deze jurk af met een blauwe enveloppe-clutch van Natan, pareloorbellen en blauwe sandalen met hoge hakken van Giorgio Armani uit 2013.

Koning Filip 

De koning draagt zijn kostuum van viersterrengeneraal van de luchtmacht.

Prinses Astrid 

De prinses draagt naar jaarlijkse traditie haar legeruniform als kolonel bij de medische dienst van het leger. 

Prinses Eléonore 

De prinses draagt een muntgroene jurk met versieringen aan de hals van Meer Couture. Ze combineert met hetzelfde mondmasker en muntgroene ballerina's.

Prinses Delphine

Voor de eerste keer zien we prinses Delphine verschijnen.

Photo News

Zij koos voor een kleurrijke jurk en hoed van het door Afrikaanse mode beïnvloedde Belgische merk: Erratum Fashion uit Molenbeek. De Guineese ontwerpster Siré Kaba achter Erratum wil met haar label "fouten uit het koloniale verleden van België" herstellen.  Erratum betekent fout in het Latijn.  Delphine zette met haar outfitkeuze een statement neer. Zelf streed Delphine jarenlang om erkenning van haar vader, koning Albert. Haar handtas kwam van Award/t uit Mechelen en de schoenen waren van het Antwerpse label Morobé.


Kleurrijke groet,

Anne

.

Meer items
Kroonprinses Elisabeth straalt op de Nationale Feestdag!

Kroonprinses Elisabeth straalt op de Nationale Feestdag!

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x