29 May 2021

Op deze zonnige dagen, interessante weetjes over onze zonnecrèmes!

Eindelijk : daar is de lente!
We houden allemaal van de zon en een zon gekuste huid!
Smeren is belangrijk.
Een klant stuurde me enkele vragen i.v.m. haar zonnecrème.

Ik overloop ze even:

 • Ik gebruik een foundation met SPF18.  Heeft mijn zonnecrème dan geen hoge factor nodig?
  De bescherming is zo sterk als de hoogste factor.  Zonnefilters kan en mag je niet optellen. Een foundation met SPF 18 en een dagcrème met SPF 20 vormen samen geen beschermingsfactor 38.  Je hebt maar een bescherming met factor 20, het is de hoogste factor die telt.  In de volle zon heb je minstens SPF30 nodig.  SPF50 is beter.
 • Hoe lang is mijn zonprotector houdbaar?
  Wanneer je het flesje opent, is het nog 12 maanden goed voor gebruik.  Hoe ouder de zonnecrème, hoe meer de beschermfactor daalt in sterkte.  Bewaar op een koele, droge en donkere plaats.
 • Krijg ik met de SPF50 minder snel een kleurtje?
  Ja, dat klopt!  Het gaat minder snel, wel meer verantwoord en de kleur blijft langer.
  Zonnecrèmes filteren Uv-stralen en voorkomen verbranding.  Ze houden de productie van melanine (het pigment dat de bruine kleur geeft) niet tegen.
 • Hoe dikwijls moet ik smeren?
  Je smeert best elke 2 uur.  Na sporten en zweten, zwemmen... smeer je opnieuw.  Ook wanneer het flesje waterproof vermeldt.  Smeer meerdere dunne laagjes na elkaar zodat ze de kans hebben om goed in je huid te dringen.

Ik gebruik de zonnebescherming van Glo.  Ook wanneer ik foundation gebruik, doe ik zonnebescherming aan na de dagcrème.  De bescherming kleurt niet en is niet vettig van structuur,  je ziet het niet en toch ben ik beschermd.  Zie Glo-producten onder "huidverzorging" op Glo Make-up

Geniet van deze zonnige dagen maar hou het veilig voor je huid.

Zonnige groeten,
Anne xxx

Meer items
Op deze zonnige dagen, interessante weetjes over onze zonnecrèmes!

Op deze zonnige dagen, interessante weetjes over onze zonnecrèmes!

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x