24 June 2021

Perfecte foundation: dit moet je weten!

Belangrijk om je huid eerst te:

  • reinigen
  • verzorgen
  • hydrateren
  • voeden

Pas daarna komt de foundation, de make-up!


1. Bereid je huid voor op de foundation:

Dit doe je met de hierboven beschreven stappen.

Breng daarna een goede primer aan.  
Die zorgt er voor dat je foundation heel lang mooi blijft zitten.

2 .Kies de juiste foundation:

Dikwijls gebruiken we de verkeerde kleur wat ons ouder maakt.  Gebruik niet te veel foundation of te veel poeder want deze gaan de fijne lijntjes en rimpeltjes benadrukken.

Voor elke huidskleur bestaat de juiste kleur foundation:

3. Hoe test je de kleur:

Vaak test men de kleur op de hand. Dit is niet de aangewezen plaats.
Wel vanop je kaaklijn tot in de hals.

Bekijk met voldoende daglicht.

Probeer 3 kleuren die het dichtste bij je eigen huidskleur passen. Fond-de-teint dient niet om je gezicht kleur of warmte  te geven.  Dat doe je met andere producten. Foundation heeft als doel: je huid egaliseren.  

Font-de-teint mag geen masker vormen, maar moet wel aansluiten bij de ondertoon van je huid.  Als het ware overvloeien in je huid.  Daarom is het zo belangrijk om een tint te kiezen die naadloos overgaat in je eigen huidskleur.

4. Ga voor een lichte fond-de-teint:

Met licht bedoel ik hier de textuur, niet de kleur.

Deze kan zeer dekkend zijn en je kan opbouwen zonder dat je zware crème foundations moet gebruiken.

Een goede fond-de-teint geeft een mooi egaal effect met de perfecte weerkaatsing van het licht.  Niet elke foundation hoef je krachtig na te poederen.  De trend tegenwoordig is om minder poeder te gebruiken.  Het hoeft niet steeds een zeer mat gelaat te zijn.  Er mag wat glans op zitten die overeenkomt met de natuurlijke glow van ons gelaat.

5. Bouw je foundation op:

Breng een beetje foundation aan en begin te deppen, niet smeren.  Door het smeren ga je al snel te veel font-de-teint gebruiken.  Begin met het voorhoofd, wangen, ga verder naar de mond en de hals.   Waar je denkt meer te moeten camoufleren, breng je wat meer foundation aan.  Bouw je foundation op, beetje bij beetje.

6. Zon en foundation:

Gebruik altijd een zonnebeschermer, ook onder je fond-de-teint (zelfs bij een foundation met SPF-factor).  Zo ben je zeker dat je huid voldoende beschermd is.  

Een huid die al te veel zon gezien heeft, heeft het knap lastig met foundation. Wees dus heel voorzichtig met het aanbrengen van foundation op een gebruinde huid.  Wees spaarzaam want hier gaat het al snel too much zijn en dat wil je niet.  Kijk na welke zones wat foundation kunnen gebruiken.

7. Waarom breng je foundation met een borstel aan?

Met een platte foundationborstel kan je de fond-de-teint heel licht aanbrengen. Kies een kwalitatief exemplaar dat de juiste haren heeft en geen strepen nalaat.  

Gebruik na het aanbrengen een stippeling borstel om de foundation goed en gelijkmatig te verspreiden zonder strepen.  Deze lichte verspreiding over het gelaat is het resultaat van deze stippeling borstel omdat de haren niet zo compact op elkaar zitten.  Dit is de ideale oplossing voor een mooie egale teint zonder dikke plamuur laag.  

Wanneer je het wil, kan je met je vingers (nadat je handen goed gereinigd zijn) de foundation mooi laten versmelten met je huid (door de temperatuur-warmte van je vingers).

8. Voor de zeer gevoelige huid:

Kies een minerale foundation poeder.  Deze is ideaal voor je gevoelige huid.  

Zo'n poederfoundation bevat geen irriterende bestanddelen waarop je huid kan reageren.

9. Voor de rijpere huid:

Neem een fond-de-teint met een lichte structuur en anti-aging werking.  
De lichte structuur en de verzorgende bestanddelen doen je huid stralen.
Vermijd poederfoundations.

10. Wat betekenen de letters W, C en N bij foundation?

W: voor huiden met een rode, roze, blauwe ondertoon.

C: voor huiden met een gele tot olijfgroene ondertoon.

N: voor neutrale ondertonen van de huid.


11. De foundations waar ik graag mee werk:

Luminous Liquid foundation SPF18 :  ( van Glo):

Te verkrijgen in 11 kleuren.

Dit is een lichte vloeibare minerale formule met diamantpoeder.  Heeft een transparante tot medium opbouwbare dekking.  Zeer licht van structuur, je voelt bijna niet dat je make-up draagt.  Geeft een mooie gezonde glans.   Aanbevolen voor alle huidtypes ook de rijpere huid. Heeft een semi glanzende tot mattere afwerking.  Zie Producten van Glo

Pressed base :  ( van Glo):  

Te verkrijgen in 24 kleuren.  

Dit is een poederfoundation die een transparante tot volledig dekking geeft.   Heeft een semi-matte afwerking. Geschikt voor alle huidtypes, ook de super gevoelige huidjes.
Kan over een vloeibare of creamy foundation gedragen worden. Zie Producten van Glo

BB beauty balm: ( van Mesauda Milano)

Perfect om de huid zacht te egaliseren.  Is een getinte dagcrème met SPF15 waarbij de focus vooral op het hydrateren ligt.  Super gemakkelijk voor mensen met een huid die weinig problemen heeft.  

Te verkrijgen in 3 kleuren.  Waarom maar 3 kleuren?
Omdat deze crème een minimum aan pigmentatie heeft. De dekking is minimaal ( wel roodheid egaliseren) waardoor het product zich als het ware aanpast aan de huidskleur. Zie Producten van Mesauda

Magic Wand:( van Mesauda Milano):

Te verkrijgen in 18 kleuren.  

Je kan deze zowel gebruiken als foundation of als concealer.  Komt met een applicator, waardoor het gebruik super handig is: gewoon aanstippen op je gelaat.   Deze vloeibare foundation focust zich vooral op de gecombineerde tot vettere huid en is uitstekend voor de meer mature huid.   

De fond-de-teint heeft een medium tot opbouwbare dekking.  Je kan mooi gaan opbouwen.  Door de vloeibare structuur sluit deze heel dicht aan bij je huid waardoor je bijna niet voelt dat je foundation op hebt.  De kleur blijft de hele dag dezelfde.  

Sommige fond-de-teint gaan gedurende de dag oxideren waardoor de kleur iets donkerder wordt.  Deze doet dat niet en blijft de hele dag dezelfde kleur als van bij het moment van aanbrengen.   Heeft een matte finish waardoor deze 24 uur blijft. Zie Producten van Mesauda

Perfect skin foundation ( van Mesauda Milano):

Te verkrijgen in 6 kleuren.  

Heeft een creamy textuur.  Geschikt voor alle huidtypes.  Bij een droge huid ga je op voorhand iets meer hydrateren.  Bij een vettere huid kan je de hydratatie overslaan en alleen vooraf een serum aanbrengen.   Deze fond-de-teint heeft een matte finish waardoor hij heel de dag mooi blijft.  Zie Producten van Mesauda

The skin foundation: ( van Mesauda Milano):

Focust zich op de gecombineerde tot droge huid.  Te verkrijgen in 18 kleuren.  

Deze foundation legt de nadruk op de trend: de gezonde, gehydrateerde huid.  Heeft een creamy textuur met een glanzende finish. Zie Producten van Mesauda

The coverstick foundation: ( van Mesauda Milano):

Dit is een full coverage foundation in een cream stick.   

Volledige dekking: dat schrikt soms af.  Het voordeel van dit product is dat je heel weinig nodig hebt om de huid volledig te egaliseren.   Personen met meer roodheid in de huid, opteren om deze coverstick te gebruiken omdat ze maar een beetje van 1 product nodig hebben.  Terwijl ze met andere producten veel meer moeten opbouwen waardoor er soms een onnatuurlijk cake-effect ontstaat.  Deze fond-de-teint kan je voor alle huidtypes gebruiken.   Heeft een gesatineerde finish.  Zie Producten van Mesauda

The pro-light concealer: ( van Mesauda Milano):

Verkrijgbaar in 12 kleuren waaronder 1 color corrector met oranje pigment om verkleuring onder de ogen weg te werken.  Heeft een medium tot opbouwbare dekking.  Blend heel mooi uit waardoor het met de foundation versmelt tot een mooi geheel en zich goed vastzet.  Zie Producten van Mesauda

One stroke conecealer.

Te verkrijgen in 12  kleuren.  Dit is een full coverage concealer in een handige potloodvorm ( die je kan uit- en terugdraaien).  Makkelijk aan te brengen.  De kleuren SO1, SO2 en SO3 kan je als contour gebruiken, respectievelijk voor de lichte, medium en donkere huid.   Kan je samen met BB cream gebruiken om de huid te egaliseren.  Blend super makkelijk uit.   Zie Producten van Mesauda

12. Borstels voor het aanbrengen van de foundation:

  • FO2 stippeling foundationborstel: je kan er heel gemakkelijk poeder mee aanbrengen, evenals fijn en makkelijk foundationproducten mee blenden.
  • FO6: traditionele platte foundationborstel.
  • F11: creamcontour: goed om foundation mee aan te brengen en te deppen evenals countouring uit te blenden.

Deze borstels zijn van Mesauda Milano.


Heb je nog vragen i.v.m. foundation of make-up?
Stuur me een mailtje en boek een make-upadvies bij Corestilo of wil je graag de producten van Glo en Mesauda Milana uitproberen, dan kan dat in een make-upworkshop.  Altijd welkom.

Stralende groeten,
Anne xxx

Meer items
Perfecte foundation: dit moet je weten!

Perfecte foundation: dit moet je weten!

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x