30 August 2021

Rood, een kleur die telkens weer van de partij is, ook deze winter!

De kleur rood

Rood heeft de langste golflengte en wordt het best onderscheiden als er voldoende licht is. Bij weinig licht zien we rode objecten bijna als zwart.  
Rood is de eerste kleur die een baby kan waarnemen.

Waarom heeft rood zoveel aantrekkingskracht?

  • Rood is een kleur die gekoppeld is aan sterke emoties die een directe impact hebben op het menselijke lichaam.  Denk maar aan rood van woede, schaamte of blozen.
    Rood staat voor liefde, passie, vuur en daadkracht.
  • Rood staat ook voor gevaar. Dit is waarschijnlijk te verklaren doordat het zien van rood bloed betekent dat iemand in gevaar is.

Rood dragen in het verleden

Tot de Franse Revolutie waren er strenge kledingvoorschriften: welke stof en welke kleur je mocht dragen.  Gedempte kleuren waren voor de "armen".  Rijkelijke volle kleuren waren voor de "rijken".  Gelukkig ligt die tijd ver achter ons en zijn de kleuren voor iedereen toegankelijk.

Heel wat legers in de oudheid droegen rode uniformen omdat dit de visuele impact bij verwondingen op het slagveld verminderde. Denk bvb aan de Engelse "Redcoat's".

Rood in onze kleding

Topkleur voor de herfst/winter-outfits 2021

Eén kleur die absoluut de boventoon speelde in alle modeshows voor het nieuwe seizoen was rood.  Rood, de kleur van de liefde en passie, maar ook van gevaar en power. Dior, Chanel, Balmain, Givenchy en ga zo maar door: allen showden rood in al zijn schakeringen, uitgewerkt in prachtige jurken, broekpakken en andere outfits.  Een echte powerkleur als rood leent zich bij uitstek voor zachte stoffen en soepel vallende materialen, maar ook voor leer.  Een ultieme uiting van het gebruik, waardoor ook de meest basic kleur expressie krijgt.  Rood opent alle deuren dit nieuwe seizoen.

Duurzaam rood

Rood staat dicht bij de mens en is een zeer herkenbare kleur.  Wil je een duurzaam item kopen en niet alleen in neutrale kleuren, dan kan je kiezen voor een rood in de beste tint voor jou.  Ook rood kan tijdloos zijn.

Rood in combinatie

Rood gecombineerd met 

  • zwart geeft een harde uitstraling.  
  • wit zorgt voor een frisse toets.  
  • roze zorgt voor een zachte combinatie
  • camel geeft een luxe uitstraling.

Rood in beroepsomgeving

Mensen die graag rood dragen pakken het ene project na het andere aan. 

In een professionele outfit veel rood gebruiken komt meestal hard over en is daarom afgeraden. Je zal het ook niet vaak zien. Kies liever voor een andere tint zoals bordeaux.

Voor een sollicitatiegesprek is rood geen goede keuze.  Je kan hiermee dominant of zelfs bedreigend overkomen.  Wil je op het gesprek toch een energie uitstralen, gebruik dan rood in een zeer kleine hoeveelheid, in je accessoires: een ketting, een pochet, een tas, een sjaal.Draag jij graag rood?  Ben je bang om rood te dragen?  Heb je twijfels of rood wel een goede kleur is voor jou en wat de beste tint rood is bij je aangezicht.  Maak dan een afspraak voor een kleuranalyse bij Corestilo.

Van harte welkom,

Anne
Meer items
Rood, een kleur die telkens weer van de partij is, ook deze winter!

Rood, een kleur die telkens weer van de partij is, ook deze winter!

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x