1 September 2021

Welke nieuwe modekleuren dragen we in de herfst/winter 2021?

De weermannen beloven ons nog een prachtig nazomer, de volgende dagen! De modekenners onder ons weten dat het tijd is om stilletjes aan onze garderobe te gaan richten op de koudere dagen.  Welke kleurenpalet zullen we dragen?  Om inspiratie op te doen gaan we spieken bij de catwalkshows.

De experts van het Pantone Color Institute vertellen dat de kleuren van  de herfst/ winter 2021 New York ons verlangen naar veelzijdige kleuren omarmen.  De nieuwe kleuren willen rust en genezing uitstralen en tegelijkertijd persoonlijke expressie aanmoedigen zodat we weer hoop en vreugde ervaren. In tegenstelling tot de kleuren van vorig jaar zijn de trendkleuren voor dit najaar veel sprekender.

Deze kleuren bieden een waaier aan mogelijkheden.  Duurzame en uitbundige kleuren vormen samen een palet dat heruitvinden en creativiteit stimuleert. Een combinatie van het speelse met het praktische. Ze staan voor de consument die waarde en functionaliteit vooropstelt tegenover overvloed.  Doordrenkt met kracht en persoonlijkheid stimuleren de kleuren ons verlangen naar unieke zelfexpressie.  De kleuren variëren van felgroen tot levendig rood.

Het kleureninstituut maakt, zoals ieder jaar, een overzicht van de meest voorkomende kleuren op de catwalk voor London en New York. Het palet bestaat steeds uit 10 top kleuren en 5 basiskleuren die wat neutraler zijn en waar je de topkleuren perfect mee kan combineren.

New York Fashion Week voor herfst/winter 2021

Root beer

Een kruidenbruine tint die symbool staat voor de wortelschors van de sassafrasboom. Bruin zien we meer en meer verschijnen.  Het is de kleur van de basis, van de aarde.  Een goede basiskleur voor jassen, broeken, rokken.  Perfect voor warme en diepe kleurtypes.  Zij kunnen deze kleur perfect aan hun gezicht dragen.  Met deze kleur straal je stabiliteit en vakmanschap uit.

Alberta Ferretti

Michael Kors

Proenza Schouler

Adobe

een warme kleur die ons doet denken aan zongedroogde klei.
Zeer geschikt voor warme en lichte kleurtypes.

Max Mara

Tory Burch

Max Mara

Illuminating

Vriendelijk, optimistisch geel met de belofte van een zonnige dag.  Ben jij een helder, warm type, dan is deze kleur perfect voor jou.  Illuminating straalt optimisme, vrolijkheid en zelfzekerheid uit.  Deze kleur brengt je duidelijkheid en focus.

Balmain

Versace

Louis Vuitton

Fire whirl

Een krachtig rood met een dynamische aanwezigheid.  Geschikt voor heldere types.  Ben je een koel type, kies dan voor een rood met een blauwe ondertoon.  Ben je een warm type, kies dan voor een rood met een gele ondertoon.  Met rood straal je passie en daadkracht uit.

Boss

Alexander McQueen

Christian Dior

Fuchsia Fedora

Dit is een gewaagd roze met allure. Voor koele, heldere kleurtypes.  Draag je deze kleur, dan straal je enthousiasme, zorgzaamheid en 100 % inzet uit. Dit Barbieroze, kauwgomroze, suikerspinroze, of hoe je het ook wil noemen zat al in het kleurenpalet van vorig seizoen maar doet nu echt wel een opmars.  Niemand kan ontsnappen aan deze positieve kleur!  Je kan deze kleur perfect combineren met jeans en neutralen.   Er komen ook meerdere tinten voor die overgaan in een soort paars en lila, lavendel (zie foto's onder de foto's van fuchsia).  Lila is al voor het 4de seizoen aanwezig in de collecties.  Lila heeft iets magisch.  Het straalt een vleugje optimisme uit.  Perfect voor lichte en koele types.  Mensen die graag lila dragen zijn personen met sterke psychische kwaliteiten.  Ze zijn intuïtief, gevoelig en meelevend, ze hebben een mening en zijn inspirerend voor anderen.

Kenzo

Chanel

Emporio Armani


Andrew GN

Salvatore Ferragamo

Miu Miu


Pale Rosette

Een vertederend en zacht romantisch roze.  Geschikt voor gedempte, koele types.  Met deze kleur straal je vrouwelijkheid en zorgzaamheid uit.  Je wil niet opvallen, maar je bent wel heel betekenisvol voor je medemens.

Marc Jakobs


Elie Saab

Rhodonite

Een paars met veel blauw dat helpt bij het bereiken van iemands hoogste potentieel.  Dit is de donkerste blauwtint.  Perfect als basiskleur.  Blauw wordt ook wel het nieuwe zwart in je kleerkast genoemd.  Zeer geschikt voor koele, diepe en donkere kleurtypes.  Andere kleurtypes kunnen deze kleur ook dragen maar niet te dicht bij hun gelaat en in combinatie met hun topkleuren.  Met deze kleur straal je zakelijkheid en geloofwaardigheid uit.

Tibi

Jill Sander

Victoria Beckham

Mykonos Blue

Een levendig blauw dat doet denken aan de Egeïsche Zee. Deze kleur is geschikt voor koele, heldere types.  Blauw straalt leiderschap en ambitie uit.  Dit blauw treedt meer dan andere tinten blauw op de voorgrond door zijn helderheid.  Het geeft extra kracht.

Emporio Armani

Chanel

Balenciaga

Spring Lake

Een rustgevende middentoon blauw.  Perfect voor gedempte, koele en lichte kleurtypes.  Met deze kleur straal je respect uit.

Off-White


Tibi

Leprechaun

Leprechnaum is een wonderbaarlijke groene tint die symbool staat voor de mythische figuur uit de Ierse folklore. Geschikt voor heldere donkere en koele types.  Men voorspelt dat deze kleur explosief aanwezig zal zijn in combinatie met goud. Wanneer gecombineerd met een warme kleur als goud is het ook geschikt voor warme types.  Groen doet ons denken aan de natuur waar harmonie heerst.  Draag je deze kleur, dan straal je communicatie, menselijkheid en de bereidheid tot samenwerken uit.

Paco Rabanne

Stella McCartney

Max Mara

De basiskleuren of neutrale kleuren bij dit palet:

Ultimate Gray

Stil en geruststellend, betrouwbaar Ultimate Grey.  Deze kleur stimuleert de kalmte.  Geschikt voor koele en gedempte kleurtypes.  Grijs is altijd een goede ondersteuner voor andere kleuren.  Gemakkelijk te combineren.  het heeft de kwaliteit om een te overheersende kleur te neutraliseren.  Je straalt rust, betrouwbaarheid en professionaliteit uit in deze kleur.

Michael Kors

Kronthaler-Westwood

Emilia Wickstead

Coconut Cream

Een dik en rijk fluweelachtig wit met een roze schijn ( afhankelijk hoe het licht er op valt). Vorig jaar zagen we deze kleur volop verschijnen.  Ook deze winter zal ze volop aanwezig zijn.  Wit op wit ( monochrome kleurcombinatie) is gedistingeerd, verfijnd en chic. Prima voor lichte, heldere en gedempte types.


Boss


Olive Branch

Een smaakvol groen symbool voor groei.  Mooi voor lichte, warme en gedempte types.  Je straalt leiderschap en creativiteit in deze kleur uit.

Alberta Ferretti


Balmain

Soybean

Soja is een mild en gezellig blond beige.  Geschikt voor lichte en warme types.  In deze kleur heb je de uitstraling van een productieve, hardwerkende en hartelijke persoonlijkheid.

Burberry


Alberta Ferretti

London Fashion Week: herfst/winter 2021

Downtown Brown

Dit is een speciaal metropolitaans bruin. Deze kleur is donker, rijk en op de een of andere manier ook zacht. Bruin is weer helemaal terug van weggeweest. Bruin wordt het nieuwe zwart. 

Op de catwalk verschenen heel wat bruine winterse kleuren. Van diepbruine kleuren tot lichtere tinten. We zagen ze in monochrome looks in verschillende texturen en materialen.

Balenciaga

Hermès

Ibiza Blue

Deze kleur is geïnspireerd door het levendige Spaanse eiland.  Dit mooie blauw voegt gemakkelijk een vleugje eigenzinnigheid toe aan elke outfit en laat zich eenvoudig combineren met de andere kleuren uit het palet.  Het is een eerder koele kleur die gemakkelijk samen gaat met de wat warmere kleuren.  Je zal zowel heldere als meer gedempte versies zien verschijnen in de outfits.

Caroline Herrera

Isabel Marant

Blumarine

Green Bee

Deze kleur heeft niets te maken met een bijenkoningin.   Ze wordt in dessins gebruikt om het geel nog helderder te maken.  Je kan het perfect als uni kleur dragen, dan is het verbluffend.  We hebben allemaal de natuur herontdekt en we zijn gaan beseffen hoe belangrijk de natuur voor ons is.  We houden van de natuur.  De kleur wordt gebruikt om ons te herinneren hoe belangrijk de natuur voor ons is.  Misschien denk je bij deze kleur eerder aan de lente?  Uitstekend dus om de sombere wintermaanden wat vrolijkheid te geven.  Combineer Green Bee met Ultimate Grey, Illuminting, Ibiza blue.  Dit is een warmer groen, goed voor warme en lichte kleurtypes.  In groen straal je evenwicht uit, je bent in balans.  Ben je een diep-koel type, combineer dan met After Midnight.

Max Mara

Prada

Marc Jakobs

Tomato Cream

Een warm, dieper oranje dat ontworpen is om het hart te verwarmen. Oranje heeft deze zomer al zijn aantrekkingskracht bewezen en zet zich door in dieper oranje tinten en terracotta kleuren deze winter. Heel mooi voor warme types.  Ook de donkere, koele types kunnen deze kleur in een klein hoeveelheid als accentkleur of in een accessoiere dragen.

Marc Jakobs

Alberta Ferretti

Fendi

Illuminating

Zowel op de catwalk in New York als in London te zien.  Samen met Ultimate Gray werden deze kleuren verkozen tot colors of the year 2021. We zien heel wat jassen en breisels in deze vrolijke tint verschijnen. Ben jij een helder en warm type? Dan is deze kleur ideaal voor jou.  Illuminating straalt optimisme, vrolijkheid en zelfzekerheid uit.  Deze kleur brengt je duidelijkheid en focus.  Geel blijft altijd een warme kleur of er nu heel veel wit aan toegevoegd is en pastelgeel wordt, het blijft warm!

Prada

Balmain

Versace

Winery

Doet denken aan een heerlijke pinot noir wijn.  Eenvoudig en tijdloos, gevuld met evenwicht en elegantie, iets wat we allemaal wel willen hebben. Een mooie kleur voor de warme, gemengde types.  Ook een koel- diep type komt met deze kleur weg;  Laat zich heel goed combineren met Tomato Cream, Downtown Brown, Abdobe en Camel. Straalt elegantie, chique levensstijl en vastberadenheid uit.

Tommy Hilfiger


Hermès

First blush

Is een teer en zacht roze, verfijnd en delicaat.  Als een schuchtere blush.  We zien heel wat zachte, voorzichtige of juist bubblegum roze tinten die doorlopen in paars en lila.  Lila is heel erg aanwezig. Prima voor lichte, koele en gedempte types.  Ook de donker koele types kunnen een kleine hoeveelheid van deze kleur dragen als kleurcontrast om hun donkere kleuren en de contrasten in hun aangezicht nog meer in de verf te zetten. Straalt behulpzaamheid, onbaatzuchtigheid en vergeving uit.

Elie Saab


Simone Rocha

Daylily

Dit is een geel dan naar energiek oranje neigt, doordrenkt van geel dat er verrassend draagbaar uitziet.  De naam past perfect.  Je zou zo een lelie in je tuin kunnen plukken in deze kleur.  Prachtig bij warme en gemengde types. Het is een opvallende en dominante kleur.  Daarom is het raadzaam om er zuinig mee te zijn en er heel bewust mee om te gaan wat kleding betreft. Straalt gevoel voor humor uit en is geschikt voor mensen die doordachte risico's durven nemen.

Max Mara

Moschino

Off-White

Clear Sky

Adembenemend mooi!  

Komt precies uit Regency London.  De populaire Netflix-serie Bridgerton heeft deze kleur op grote schaal in de kostuumontwerpen verwerkt. Ideaal voor de lichte, koele en gedempte types.  Ook de donker, koele types kunnen een kleine hoeveelheid van deze kleur aan hun outfits toevoegen als versterking en contrastkleur.  Niet voor warme types.

Rodarte

Emilia Wickstead

Balmain

Red Alert

Deze kleur wordt vaak gebruikt om mensen te waarschuwen voor dreigend gevaar.  We zijn allemaal aan 2020 ontsnapt :) !  Anderzijds straalt het enorm veel energie uit.  Een onstuimig, prominent rood dat meteen in het oog springt.  Het rood dat iedereen scherp houdt deze winter!  Het brengt mooie accenten aan in je outfits voor een krachtig statement!  Heel mooi voor de warme types.  Zeer mooi in combinatie met Ultimate Grey: een perfecte combinatie voor koele types omdat grijs de neutraliserende eigenschap heeft.  Voor warme types mooi in combinatie met Winery.

Alice+Olivia


Longchamps

Naast de 10 meer opvallende trendkleuren bevat het kleurenpalet 4 basisklassiekers: 2 koele( Perfectly Pale en Ultimate Grey) en 2 warme(Olive Branck en After Midnight).

After Midnight

is een krachtig op blauw gebaseerd zwart dat moeiteloos past bij elke bovengenoemde kleur.  Het is in bijna elke collectie te vinden vanwege het gemak waarmee het te combineren is

Balmain


Kronthaler - Westwood


Perfectly Pale

is een perfect dromerig gebroken wit.  De kleur is een "marriage made in heaven" tussen eierschaal en crème.  Perfectly Ple is dit seizoen een stralende ster onder de witte kleuren.

Valentino


Fendi

Ultimate Gray zie New York Fashion Week

is een betrouwbare, geruststellende kleur, die al een jaar de hoofdrol speelt met Illuminating geel.

Olive Branch  zie New York Fashion Week

symboliseert de groei en vrede, wat we allemaal wel kunnen gebruiken.


Volg niet klakkeloos de trendkleuren!

Kies er de kleur uit die perfect bij je persoonlijkheid en je uiterlijk past.  Een goed gekozen kledingstuk met de perfecte pasvorm in een trendkleur die bij je uiterlijk en persoonlijkheid past, geeft nieuwe mogelijkheden.  En je hebt er jarenlang plezier van.  

Gebruik de modekleuren als inspiratiebron!  Ze brengen je op nieuwe ideeën!

Voeg aan je bestaande garderobe een voor jouw passende trendkleur toe.  Mix een trendkleur met je basics. Zo draag je je steentje bij aan de duurzaamheid van je kleding.  Stoffen en kleding hoeven niet steeds nieuw te zijn maar ze moeten wel vertellen wie jij bent.  Jij moet je 100% goed voelen in je kleding.   Een perfect item doe je dan toch ook niet weg na één seizoen maar wordt een blijver.   

Recyclage neemt toe.  Met de grondstoffen en materialen springen we best zuinig om.  We doen niet mee aan de overproductie en produceren dicht bij huis.  We winkelen lokaal. We zorgen voor de productielanden waar we weg gaan.

Al even vooruitblikken naar de kleuren van de lente/zomer 2022.

Heb je uit de modekleuren van de herfst - winter 2021 al een keuze gemaakt die perfect bij je uiterlijk en je persoonlijkheid past? Dan kan het nuttig zijn om even te polsen of de gekozen kleur ook in de lente/zomer van 2022 aanwezig is.  Zo haal je maximaal draagplezier uit je outfits.  Welke kleuren komen zeker terug?

  • roze en magenta tinten
  • blauwe oceaantinten
  • oranje tinten
  • kaki tinten
  • diepgroene tinten
  • donkergrijze tinten
  • botergele tinten
  • lila tinten


Ik wens je veel plezier en succes met het dragen van de nieuwe  kleuren.  Wil je zeker weten hoe jij er op je beste kan uitzien met kleur?  Investeer dan in een persoonlijk kleuradvies of volg een workshop kleur.

Kan ik je helpen met een kleuranalyse zodat jij weer de bomen door het bos ziet in kleurenland!   Maak een afspraak voor een kleuranalyse bij Corestilo.  
Wil je meer weten over deze kleuranalyse, lees dan hier over:  kleuranalyse en -advies.
Interessant: hoe kan een kleurenanalyse je leven verbeteren?  en kleuren combineren kan je leren.

Van harte welkom,
Anne

Meer items
Welke  nieuwe modekleuren dragen we in  de herfst/winter 2021?

Welke nieuwe modekleuren dragen we in de herfst/winter 2021?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x