31 March 2021

Welke prints zien we in Lente/Zomer 2021?

Net zoals de andere trends werden de prints beïnvloed door de aanhoudende covid-pandemie. Dit had een dubbele impact: zowel op de inkoop van de stoffen, maar ook op het creatieve proces van de ontwerpers.

Veel ontwerpers zagen zich genoodzaakt om de stoffen van vorige seizoenen te gebruiken. Het ontbreekt dan ook niet aan prints die we al eerder gezien hebben. Wat valt op: combinaties van meerdere prints/dessins in een outfit. Dit stijlvol combineren is een kunst op zich.

Bloemenprints zijn heel aanwezig en dit van heel klein tot zeer groot. Kleine bloemenprints wekken een totaal ander gevoel op dan de weelderige grote bloemen die ons aan de natuur doen denken.

Shawl prints geven ons een exotisch gevoel. Ontwerpers zochten nu hun inspiratie in hun eigen streek, want verre reizen kunnen nu niet.

Elk jaar zijn de strepen van de partij. Dit meestal in een combinatie van wit en een andere kleur. Dit jaar zijn de gestreepte stoffen heel kleurrijk waarbij de strepen meestal verticaal lopen. Dit heeft een verslankend effect.

Mag het wat drukker zijn? Ga dan voor combinaties van twee verschillende gestreepte stoffen (horizontaal en verticaal).

Naast de strepen zien we dit seizoen ook veel geblokte stoffen.

Ruitjes zijn in mindere mate aanwezig, maar laten zich wel opmerken door nieuwe combinaties.

Modeontwerpers laten zich als kunstenaar ook beïnvloeden door andere kunst, zoals schilderijen. Dit vinden we terug in de prints van deze lente/zomer.

Veel mensen kozen voor een huisdier als gezelschap bij het verplicht thuiszijn. Deze zien we dan ook regelmatig terugkomen in de prints op jurken en T-shirts. Ook de kinderen thuis zijn blijkbaar inspiratie geweest, want de motieven van hun kleding hebben hun weg gevonden naar de volwassenen.

Welke prints genieten jouw voorkeur?
Groetjes
Anne

Meer items
Welke prints zien we in Lente/Zomer 2021?

Welke prints zien we in Lente/Zomer 2021?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x