23 June 2021

Welke schoenen draag je onder een mannenkostuum?

Investeer in het juiste paar schoenen.  
Hou je schoenen mooi gepoetst.
Zo heb je er jaren plezier van.
De perfecte schoenen geven je maatpak een upgrade.

1. Welke schoenen draag je onder een zwart kostuum?

Zwarte pakken zie je steeds minder in het dagelijkse leven.  Wel voor speciale gelegenheden zoals een begrafenis of een gala of een feestelijke evenement.   Een zwart kostuum vraagt om een zwarte of antracietgrijze lederen schoen.  Onder een smoking draag je zwarte lakleren schoenen.

2. Onder een grijs pak.

Een grijs kostuum is formeler dan een blauw kostuum.  Uitzondering op de regel is het lichtgrijze maatpak met een slim fit pasvorm.  Dat geeft een meer moderne look.  Draag je het grijze pak met een wit overhemd en zwarte of antracietgrijze schoenen, dan creëer je een zakelijke look.  Kies eerder voor zwarte schoenen, zij zorgen voor voldoende contrast.   Draag je hetzelfde kostuum met bruine of cognackleurige schoenen, dan heb je een vlotte, meer casual look.  Stem de kleur van je riem en je schoenen op elkaar af.

3. Een donkerblauw kostuum.

Wanneer je donkerblauwe schoenen onder een marineblauw maatpak draag dan krijg je een klassieke formele uitstraling.  Zorg dat de kleur blauw van de schoenen en het kostuum goed bij elkaar passen. Ook zwarte schoenen passen hier perfect bij.  Draag je cognackleurige of bruine schoenen onder een navyblauw pak, dan krijg je meer contrast.  Dit geeft een moderne, casual look.   Wil je schoenen die meer opvallen in dezelfde kleur als je pak, ga dan voor een motiefje in het leer.  Dit kan alleen als het kostuum helemaal effen is.

4. Wat bij een gekleurd kostuum en een casual look?

Bij een bruin, bordeauxrood, groen of beige pak, kan je perfect bruine of cognackleurige schoenen dragen.  Bij een groen maatpak zijn blauwe schoenen prachtig.   Zijn er kleuren en motieven in je schoenen verwerkt, zorg dan dat één van deze kleuren terugkomt in je kostuum.   Bij een motiefje je in het leer, hou je het bij een effen maatpak.


Succes.
Zit je nog met stijlvragen, aarzel niet om mij te contacteren.
Anne

Meer items
Welke schoenen draag je onder een mannenkostuum?

Welke schoenen draag je onder een mannenkostuum?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x