28 augustus 2021

Zit jij ook met deze terug-naar-kantoor-stijlvragen?

September: de start van het nieuwe schooljaar.

Na de vakantie terug naar kantoor.  Voor sommigen onder ons is het meer dan een jaar geleden. Te lang in een joggingbroek achter je computer gezeten aan de keukentafel?  Nu zit je met twijfels.  Stel jij ook deze vragen?

1. Hoe kleed ik me perfect zakelijk en toch niet saai?

Zorg dat jij je persoonlijkheid toevoegt in je kantoor dresscode. Dat kunnen creatievere schoenen zijn, juwelen, een sjaal, een pochette, een broche, make-up...  Speel met laagjes (bv.  wanneer het kouder wordt: een rolkraagtrui onder een hemdsbloes) en verhoudingen (een oversized blazer). Zo voeg je wat karakter toe. Kies zo veel als mogelijk voor een rechte belijning van je kantooroutfits, dat komt zakelijk over.  

2. In welke zwarte of donkere broek investeer ik?

Het hoeft niet per definitie zwart te zijn. Donkerblauw of grijs is ook heel mooi. En voor bepaalde kleurtypes zelfs beter. Kies een recht model met een hoge taille, bandplooien en ingestreken naden.  Dat werkt voor heel veel mensen. Kies altijd voor een pasvorm en lengte die perfect bij je figuurtype aansluit. De broek mag zeker niet te kort zijn. En ga voor kwalitatieve stoffen, dat loont!

3. Wat doe ik met fellere kleuren op de werkvloer?

Te heldere kleuren vermijd je beter. In een kleine hoeveelheid, als accent, kan je wat kleur toevoegen. Kies je er voor een wat fellere kleur van blouse te dragen, combineer dan niet met zwart. Dat komt te hard over. Ga voor donkerblauw, grijs, bruin, bordeauxrood. Camel (niet te warm en niet te overheersend) en taupe kan je trouwens heel goed als neutralen inzetten.  Je maakt mooie combinaties met blauw, rood, roze.  

Doe aan kantoor-colorblocking: draag een broekpak in 1 kleur, draag je riem, je schoenen, je handtas, je laptop in een tweede kleur.  Je blouse kan eventueel in een derde kleur zijn.  Hou het altijd bij twee en maximaal 3 kleuren, anders wordt het te druk voor een zakelijke omgeving.

Let op met grote drukke prints.  De dresscode laat deze meestal niet toe. Krijtstrepen en kleine ruitjes kunnen wel. Maar zeker geen grote ruitpatronen met veel kleuren.

4. Wat moet ik verstaan onder de smart-casual dresscode?

Het mag ietsje losser zijn zonder helemaal casual te gaan. Uit ondervinding weet ik dat je minder spijt krijgt wanneer je te veel moeite doet dan andersom voor je outfits.  Downsizen kan altijd.  Je outfit ter plaatse een upgrade geven gaat niet.  

Schoenen maken of kraken je outfit. Bij smart casual zijn sneakers een no-no! Ga voor mooie pumps met een halfhoge hak of loafers.  Een donkerblauwe blazer met krijtstreep draag je smart-casual met een mooie jeans, een casual witte shirt en mooie schoenen.

5. Ik wil niet alle dagen hakken dragen, wat is dan het alternatief?

Loafers zijn een prima keuze. Vind jij dat iets te mannelijk voor je stijl?  Ga dan voor mooie ballerinapumps met een scherpere neus. In de winter kan je perfect enkellaarsjes met een blokhak onder je pantalon dragen. Of een kniehoge laars bij een midi geklede jurk.

6. Welke capsulestukken heb ik nodig in mijn kantoorgarderobe voor de herfst en winter?

  • een klassieke broek in een donkere kleur
  • een kokerrok tot op de knie
  • een mooie wollen blazer 
  • een perfect mooie  witte /off-white hemdsbloes met details: bv. grote manchetten
  • een paar kasjmier truitjes
  • een nette zakelijke midijurk
  • pumps
  • enkellaarsjes
  • laarzen
  • loafers
  • trenchcoat
  • lange wollen wintermantel
  • een mooie zijden sjaal
  • investeer in mooie persoonlijke sieraden


Veel succes met je zakelijke kantooroutfits.

Zit je met vragen rond je zakelijke outfits, boek een stijladvies en personal shopping bij Corestilo. Samen gaan wij op zoek naar de mooiste basisstukken die perfect bij je figuurtype passen. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken en zal je elke dag zelfverzekerd op kantoor verschijnen.

Van harte welkom,
Anne


Meer items
Zit jij ook met deze terug-naar-kantoor-stijlvragen?

Zit jij ook met deze terug-naar-kantoor-stijlvragen?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x