14 augustus 2021

Waarom dragen bruiden parels op hun trouwdag?

Hoe het begon met de parels?

De oude Grieken geloofden dat parels garant stonden voor een harmonieus huwelijk.  Bij de Romeinen waren parels reeds een symbool voor rijkdom en status.  De Middeleeuwse ridders droegen parels bij zich op het slagveld omdat ze geloofden dat deze parels hen zouden beschermen.  

Tot 1900 waren er wetten waardoor parels alleen door mensen van adel mochten gedragen worden.  Daarna werden parels meer toegankelijk, ook door het kweken van parels.

Nu dragen we parels op trouwfeesten, speciale gelegenheden, feestjes...
Leden van het koningshuis dragen vaak parels.

Parels staan voor puurheid en schoonheid.

De herkomst van de parel?

Parels zijn afkomstig van schelpdieren.  Parels krijgen geen behandeling, worden niet geslepen, ze zijn mooi uit zichzelf. Je hebt natuurlijke en gecultiveerde parels:

  • Natuurlijke parels worden in de natuur gevonden.   
  • Gecultiveerde parels zijn ook echt  maar worden gekweekt. Hierbij heeft de mens meer invloed op het milieu waarin de schelpen groeien. 
  • Dan heb je nog het verschil tussen zoetwaterparels en zoutwaterparels.  
    Zoetwaterparels ontstaan in oesters.  Zoutwaterparels ontstaan in mosselen.  China is momenteel de grootste producent van zoetwaterparels.

Parels op trouwfeesten:

Een armband van parels, een parelketting, oorbellen met parels, een ketting met een parelhanger.... een perfecte keuze als trouwsieraad.  Sieraden met parels zijn subtiel en mooi en kunnen na de bruiloft perfect door gedragen worden.  Vaak worden parels cadeau gedaan door de moeder van de bruid.  Of ze worden van generatie op generatie doorgegeven.   Je weet wel: "something old..."

Ideetje:

Heb jij bruidsmeisjes die heel veel voor jou als bruid gedaan hebben om je mooiste dag mee naar een hoger niveau te tillen en je op je huwelijksdag ondersteunen als een prinses?  Misschien kan je hen een parelarmbandje schenken als aandenken en bedanking.

Welke parels passen bij je persoonlijkheid?

Hou je het graag subtiel?  

  • Kies voor een parelsnoer met hele fijne 5 mm pareltjes en een eenvoudige sluiting. 
  • Of een ketting met een parelhangertje.

Mag het iets uitbundiger zijn?

  • Kies een parelsnoer met meerdere rijen parels.  
  • Of een combinatie met diamantjes of strass steentjes.

Vaak wordt de parelketting met armband en oorbellen gecombineerde als een setje.  Dit geeft een mooi resultaat.  Stem je trouwjuwelen af op je trouwjurk.  Zorg dat kleuren en verhoudingen perfect kloppen voor een stijlvol geheel.


Veel succes en plezier met je parelsieraden,
Anne xxx

Meer items
Waarom dragen bruiden parels op hun trouwdag?

Waarom dragen bruiden parels op hun trouwdag?

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x